Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Week 5 van ons H2-nest :


Zaterdag 26 Jan. dag 30:
En we zijn weer een paar dagen verder en er is van alles gebeurt. Donderdag waren er 's morgens 3 pups uit de kist ontsnapt, dus het werd echt tijd dat ze naar de schuur gingen verhuizen. 's Avonds na het eten hebben we ze samen met DamiŽn en Nikky naar de schuur verhuisd. Happy mee de kennel in. Schone kleden op de vloer, krantjes in de hoek, warmtelamp erboven en nog 2 kachels erbij en het is er een behaaglijke 22 graden. We hebben even gekeken hoe het ging en hebben daarna moeder en kroost alleen gelaten. Via de camera alles gevolgd en het ging super. De eerste nacht was goed gegaan en ik vond al diverse plasjes op de kranten. Vrijdags hebben we meteen de kist schoongemaakt en opgeruimd. Happy mocht regelmatig eventjes bij de pups weg, zodat ze ook alleen konden wennen. Verder er nog veel bijgezeten. En dan wordt er al stevig gespeeld en gestoeid, kleren en schoenen zijn niet meer veilig.  's Avonds kwam Elvina en haar vriend op bezoek, zij krijgen een teefje uit dit nest. Samen met Happy zijn de pups gaan bewonderen in de schuur. Elvina weet nu dat ze haar veters al erg leuk vinden. Zaterdags hebben ze een deel van de schuur verder verkent onder het toeziend oog van Gerben, terwijl ik de kennel schoon maakte. Daarna samen met DamiŽn en Nikky de pups gewogen en weer ontwormd. De pups wegen nu gemiddeld 3 kilo, het worden al aardige beertjes. Het was weer een feest om die gekke snoetjes te zien, want lekker is het spul niet.  's Middags kwamen Peter en Ilona weer de pups bewonderen en ze vonden ze prachtig gegroeid. Er werd weer flink geknuffeld. Nu is alles in diepe rust. En Happy neemt het er even van, binnen op de bank.
 


 

Maandag 28 Jan. dag 32:
Weer een paar dagen verder en alles gaat goed met Happy en haar pups. Er sluipt een regelmaat in wat betreft etenstijden, en het slapen en spelen van de pups. Happy is er niet meer de hele dag bij. 's Nachts en de ochtend is ze er continu bij, buiten het uitlaten dan. Maar later in de ochtend is ze graag een paar uurtjes binnen.  En in de middag en avond ook. Tussendoor natuurlijk wel bij de pups om te voeden, maar zeker ook opvoeden en spelen. De pups eten nu 4x een pond vlees, en daarnaast natuurlijk nog de melk bij Happy. In de kennel staat nu ook een waterbak, de ene pup gebruikt deze netjes om uit te drinken, de ander gebruikt hem als voetenbadje. Het spelen wordt ook steeds wilder, en ze ontdekken steeds meer. We bieden ze regelmatig ander speelgoed aan en ook bv een babyspeeltje met diverse geluiden. Hopelijk kunnen we eind van de week eens een paar minuten met Happy en haar kids naar buiten. voor nu is het nog in de schuur en kennel spelen. Straks ook weer in de woonkamer en buiten. Zondagmorgen is Jan met familie op visite geweest, Hij krijgt een reutje uit dit nest. Het zal zijn 4e pup worden van onze kennel. Verder hebben we het rustig gehouden en zelf genoten van de pups. 

Donderdag 31 Jan. dag 35:
Nog even een verlate update voordat er een nieuwe week aanbreekt. Maandagavond hebben we met hulp van Nikky en DamiŽn de pups in de woonkamer gebracht. Even de kamer ontdekken zonder mama erbij. Wij allemaal op de grond en dat hebben we gevoeld ook aan onze handen en benen. Ze vonden het heerlijk om ons te gebruiken als klimpaal, bijtspeeltje en trekspelletje met onze kleren. Daarna alle pups weer heerlijk in de kennel met Happy erbij. Dinsdag gewoon zijn gangetje gegaan met de routine, regelmatig bij de pups gezeten. Woensdag middag was het niet al te koud en windstil, dus heb ik met hulp van Nikky en Happy de pups de 1e keer buiten gelaten. Eerst natuurlijk wat drinken bij Happy en daarna samen de boel verkennen. Eerste stapjes op het gras. Ontmoeting met oma Donya en papa Ripper. Ripper vond het helemaal geweldig en wilde er maar wat graag bij. Volgende week gaan we dat eens proberen, om Ripper en Donya tussen de pups te laten lopen. Na een kwartiertje vonden we het welletjes en zijn de pups weer de kennel in gegaan. Donderdag weer een rustige natte dag, dus lekker spelen in de schuur. Weer wat nieuwe speeltjes gegeven. En zo gaan we weer een druk weekend met elke dag bezoek tegemoet.


 

Klik hier om naar week 6 te gaan
Klik hier om terug naar week 4 te gaan
 


© 2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming