Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Week 4 van ons H2-nest :


Zondag 20 Jan. dag 24:
We zijn alweer in week 4 aan beland. En hebben een druk weekend gehad. Vrijdag kwamen de eerste mensen die een pup krijgen uit dit nest. Peter en Ilona, grondleggers van de bloedlijn waar onze Donya van afstamt. Zij krijgen een reutje uit dit nest. Ze hebben genoten van de pups en vonden ze allemaal prachtig.  Zaterdagmorgen waren Brigitte en Nico op bezoek, zij krijgen een teefje uit dit nest. En 's middags kwamen DaniŽlle en Cor voor een lang bezoek met overnachting. Zij hebben al een reu uit het eerste nest van Happy, Rush. En zij krijgen dit keer een teefje, dus een volle zus is dat van Rush. Iedereen bedankt voor het lekkers en de bloemen. De pups gaan nu snel in ontwikkeling. Ze proberen al uit de kist te komen, wat sommige lukt. Ze gebruiken dan een broertje of zusje als opstapje en laten zich zo over de rand vallen. Dus we gaan de kennel in de schuur in orde maken deze week. Er wordt ook druk met elkaar of mama gespeeld. De gevechtjes lopen soms hoog op en dan treed Happy op als scheidrechter en sust de boel. Vanmiddag hebben we ze ook voor de eerste keer vlees aangeboden. Allemaal uit de kist op een kleed en de schaal in het midden. Ze aten ervan, alsof ze al weken vlees kregen en het pondje vlees was zo op. Daarna Happy erbij voor de restantjes en het schoonmaken van de toetjes.

 

Woensdag 23 Jan. dag 27:
De pups zijn alweer bijna 4 weken oud. Maandag een drukke avond gehad met bezoek voor de verjaardag van onze zoon DamiŽn, die 20 jaar is geworden. Disndag even rustig aan gedaan. Ondertussen hebben we de kennel in de schuur in orde gebracht, en staan daar nu 3 kachels te draaien om het daar behaaglijk te krijgen. Donderdag gaan we ze naar die kennel verhuizen, alwaar ze meer ruimte hebben. Ik moet nu continue de grote klep van de kist omhoog zetten, want anders klimmen ze er zo uit. Bij sommige pups staan er 1 of 2 oortjes. Wat meteen al een heel ander gezicht is. Het worden nu meer herdertjes. Het eten gaat ook goed. Inmiddels zitten we op 4x per dag een vlees maaltijd, en natuurlijk nog het drinken bij mama tussendoor. Eind van de week ben ik benieuwd wat de weegschaal aangeeft. Er wordt flink gespeeld tussen de pups onderling, en natuurlijk bij mama in de oren of lip hangen. Af en toe gaat het er hard aan toe en dan stapt Happy er toch even ertussen. Vandaag heb ik ze een paar zachte speeltjes aangeboden, waar meteen gebruik van werd gemaakt. Ik moet er wel bij blijven, want Happy is gek op speeltjes, en dan in de zin van ....slopen! Dus enkel onder toezicht of zonder Happy wordt er met speeltjes gespeeld. Vanmiddag bezoek gehad van Mevr. Rietman met haar dochter. Zij krijgt een teefje uit dit nest. Dank je wel voor de zak met lekkers, de honden zijn er erg blij mee.

 

Klik hier om naar week 5 te gaan
Klik hier om terug naar week 3 te gaan
 


© 2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming