Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Week 3 van ons H2-nest :


Zaterdag 12 Jan. dag 16:
En we zijn alweer in week 3 beland, wat gaat het toch snel. De ontwikkeling neemt nu ook een vlucht. Het lopen gaat steeds beter, ze worden sneller en staan steviger op hun pootjes. Ook zijn ze elkaar aan het ontdekken, je kunt merken dat de oogjes en oortjes open zijn en ze reageren op geluid etc. De pups proberen met elkaar te spelen, en als er eentje in de weg loopt, hoor je dat ook. Ze liggen nu vaak in de vreemdste houdingen in de kist, reutje groen vond de stangen wel een mooie hangplek om te slapen. Teefje zwart vond bovenop Happy zelf wel een lekker plekje. Gisteren zijn onze vrienden weer even geweest en Marjolijn heeft vaak met Happy samen voor de kist gezeten. Vandaag hebben we de stangen uit de kist gehaald. Ze bleven ermee aan het worstelen.  Vanmiddag hebben we de pups ontwormt. Dat is altijd een feest om dat roze goedje erin te krijgen, want erg smakelijk is het blijkbaar niet, gezien de snoetjes die ze trekken. Alle pups komen goed aan. Happy ligt nu wat vaker buiten de kist, even relaxen op de bank vind ze heerlijk.


 


Maandag 14 Jan. dag 18:
Wat gaat alles opeens toch snel. De pups lopen al aardig stevig door de kist. Ze beginnen met elkaar te spelen, in elkaar de bek of staart te bijten. De leukste en raarste geluidjes komen nu uit de kist. Als Happy in de kist stapt, gaat ze de pups eerst allemaal poetsen, dit doet ze staand. Sommige pups proberen dan al omhoog te springen om maar een tepel te kunnen bemachtigen, helaas zijn ze nog net te klein hiervoor. Daarna gaat Happy in een hoek liggen en zijn de pups erg snel bij haar om te drinken. Ze houdt ook in de gaten als er wat pups blijven slapen, dan staat ze op een moment gewoon op en gaat bij die pups liggen, zodat die ook nog kunnen drinken. De tandjes beginnen nu ook door te komen, en ik zal deze week ook nog een keer de nageltjes moeten knippen. De neusjes van de pups doen ook al hun werk, als Happy naast de kist ligt, zie je ze snuivend naast de rand schuifelen tot de hoogte waar Happy ligt, erg mooi om te zien. Heb in de afgelopen weken ook al wat stukjes gefilmd met mijn mobiel, en deze korte filmpjes heb ik nu ook op ons  Video-kanaal - You Tube kanaal gezet, klik op de link om daar te kijken. Even kijken bij alle video's en dan zoeken naar de filmpjes van het H2-nestje. 

Donderdag 17 Jan. dag 21:
Precies 3 weken oud zijn de pups nu, en ze worden steeds leuker. Er komt steeds meer activiteit in de kist, ze slapen ietsje minder. Happy ligt er nu ook minder bij, maar wel in de buurt van de kist. Ze gaan steeds meer spelen met elkaar. In elkaar oren of staart bijten, elkaar uitdagen, bekvechten. Ook als je voor de kist zit, komen ze steeds meer naar de rand toe, en proberen ook al aan de rand te gaan hangen om erover heen te kijken. Als ze mama willen laten ze dit ook goed horen, zeker als ze alle 8 geluid beginnen te maken, is het even herrie in de tent. Ze drinken allemaal nog goed, weeg ze nu ook niet meer elke dag, je ziet ze gewoon groeien. Tandjes beginnen goed door te komen, dus dit weekend willen we eens kijken of ze al eens wat vlees kunnen gaan proeven. De eerste weken geven wij de pups rauw vlees van KIVO Petfood. Wij vinden zelf dat de pups daarop gelijkmatiger opgroeien, de ontlasting is minimaal en ze vinden het gewoon lekker. Straks in de 6e week gaan we ze ook brokjes aanbieden van FOKKER Petfood. Vanaf morgen komen de eerste toekomstige pupeigenaren op visite, dus we hebben een druk weekend voor de boeg.
 

Klik hier om naar week 4 te gaan
Klik hier om terug naar week 2 te gaan
 


2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming