Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Week 2 van ons H2-nest :


Zondag 6 Jan, dag 10:
We zijn in de 2e week aangekomen. Wat gaat het toch snel. Alle pups en Happy doen het goed. Bij het wegen gisteren zaten er al 5 boven de kilo grens. Happy lijkt wel slagroom te hebben. Happy eet dan ook gemiddeld 2.5 tot 3 kilo vlees per dag. Er komt ook steeds meer beweging in de pups. Af en toe zie je er al eentje met de buik van de grond door de kist bewegen. Lopen is het nog niet, maar ze oefenen er op. Ook de geluidjes die je hoort zijn verschillend. Er wordt al licht gegromd, en af en toe denk je een klein blafje te horen, of gewoon een schreeuw, waar zelfs wij en Happy van schrikken. Het is nog elke dag genieten van de rust. Dat zal over een paar weken wel anders worden. Op onderstaande foto heb ik ze voor de eerste keer alle 8 de pups zichtbaar bij Happy tussen de poten. Ook zittend voeden is voor Happy een fijne houding.
 

Dinsdag 8 Jan. Dag 12:
Nu begint de ontwikkeling een beetje op gang te komen, en dat gaat steeds sneller. Alle pups zitten boven de kilo. Ze komen allemaal goed aan, gemiddeld zit de groei nog steeds op zo'n 70 tot 80 gram per dag. De eerste oogjes zijn open. De eerste stapjes worden voorzichtig gezet, alles nog wel wankel, maar elke dag zie je ze een klein beetje beter lopen. Happy ligt nog steeds graag in de kist, ook als de pups allemaal slapen, ligt ze er gewoon bij te slapen. Of ze zit samen met ons voor de kist en bewonderen haar kids. Deze week moet ik ook de nageltjes van de voorpootjes gaan knippen, dit om Happy haar buik te beschermen tegen het krassen van die vlijmscherpe nageltjes. 

Donderdag 10 Jan. dag 14:
En inmiddels zijn de pups alweer 2 weken oud. Er begint al meer actie in te komen. Het lopen gaat steeds wat beter, al is het nog steeds waggelen. Ze gaan nu ook meer echt zitten. Maar de echte mechel houding is toch ook favoriet, ongegeneerd op je rug liggen en alles laten luchten. Happy ligt nu wat vaker buiten de kist, maar nog steeds wel dichtbij. Bij het minste geluidje komt ze overeind om te kijken wat er is, en dan stapt ze vaak toch weer de kist in om alles even te controleren. Ze groeien ook goed, morgen maar eens de grotere weegschaal naar beneden halen, want de voerbak wordt te klein. Vandaag ook de nageltjes kunnen knippen. Happy haar buik zag al wat rood van de krasjes. Ook heb ik de bandjes alweer wat groter moeten maken. Inmiddels is er ook al wat familie en goede vrienden op bezoek geweest, maar Happy vind alles goed en toont trots haar kroost. Nog een weekje geduld voor de eerste pup eigenaren op bezoek komen.
 

 

Klik hier om naar week 3 te gaan
Klik hier om terug naar week 1 te gaan


2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming