Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Week 1 van ons H2-nest :


Zondag 30 Dec. dag 3:
Vandaag de 1e update van de vele die nog zullen volgen. Inmiddels hebben we er 2 nachten opzitten. Happy is weer een goed moedertje. Ze verzorgt de pups erg goed, kan het niet hebben als ze wat verspreid door de kist liggen, dan wil ze ze toch bij elkaar hebben. Het zijn ook tevreden pups, je hoort ze niet omdat ze slapen of je hoort het gemurmel van drinkende pups. Happy eet weer goed, graag wel in de kist, zodat ze de pups niet hoeft te verlaten. Ook het uitlaten gaat nog onder lichte dwang. Gisteren de 1e keer gewogen en op 2 na waren ze allemaal aangekomen. De melkproductie bij Happy begint nu op gang te komen. Dus vandaag zullen ze allemaal wel aangekomen zijn. Straks even de kleden vervangen voor schone, en bij het wegen even de lintjes eraf halen en vervangen voor bandjes. Die zullen nu wel passen.
 

 

Dinsdag 1 Jan. dag 5:
We zitten alweer op de 5e dag. Nieuwjaarsdag. Gisteren is Happy in de avond erg onrustig geweest door de vele knallen, heeft ze veel rondgelopen in de kamer en heb ik veel bij de kist gezeten om Happy wat rustig te houden als ze bij de pups lag. Vanaf half 2 vannacht kwam er weer wat rust in, en heeft ze sindsdien bij de pups gelegen. Gelukkig komen ze allemaal goed aan, gisteren zelfs eentje die meer dan 100 gram was aangekomen. Het zijn erg tevreden pups. Ook Happy zit verder goed in haar velletje en heeft het ritme weer te pakken. We hebben de pups ook de andere bandjes aangegeven, die zijn wat fijner als de lintjes. Heb inmiddels mijn gewone spiegelreflex camera beneden gelegd, dus foto's op deze site zijn van de camera. Op Fb komen veel foto's van mijn mobiel, waarvan ik er ook wat deel in de Whatsapp groep van de pupkopers.
 

Donderdag 3 Jan. dag 7:
En de pups zijn alweer een week oud, wat gaat het toch snel als alles goed gaat. Gelukkig maar. Er valt natuurlijk nog niet veel te vertellen, de pups eten en slapen en dat is het wel zo''n beetje. Ze komen allemaal goed aan, gemiddeld zo'n 60 gram per dag, met uitschieters natuurlijk naar boven en onder. Denk dat we morgen de 1e kiloknaller hebben. Happy zit weer goed in haar vel, eet ook weer goed, bijna zo'n 2.5 kilo vlees per dag. Ze ligt nog veel in haar kist, maar geeft goed aan wanneer ze naar buiten wil etc. De rondes met haar zijn nog kort, ze doet wat ze moet doen en dan trekt ze alweer terug naar huis. De eerste afspraken zijn al gemaakt, we hebben nog even twee weekjes rust en den pups voor ons eigen, voor de bezoek carrousel los barst.

 

 

Klik hier om naar week 2 te gaan
Klik hier om terug naar het geboorteverslag te gaan


2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming