Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Verslag van de geboorte :

 

Na lange dagen van wachten is Happy eindelijk bevallen, netjes op de 63 dag. Wij dachten eerst zelf dat het wel kerstpups zouden worden, aangezien ze zo zwaar was, maar ze heeft het netjes uitgedragen.
Donderdag is ze wel al wat onrustig, veel naar buiten willen, elke keer wat plassen, al was het maar een paar druppels. Niets meer eten, soms een stukje worstenbrood, maar veel ging er niet in. Ze heeft heel veel liggen slapen, wat in de kist, maar meeste toch wel op de bank. 's Avonds merken dat ze de eerste voorweeŽn krijgt. Dan zat ze te hijgen en puffen, om even later weer te gaan slapen. Die weeŽn kwamen steeds regelmatiger en duurde steeds wat langer.

Om kwart voor 2 's nachts merk ik dat ze wat vruchtwater verliest en dirigeer ik haar in de kist. Gerben was om half 12 al naar bed gegaan, om nog wat uurtjes slaap te pakken. Rond half 3 begint ze ook te rillen en merk ik dat de weeŽn heftiger worden. Tegen 3 uur heb ik Gerben uit bed geroepen om samen de bevalling mee te maken. Tegen 10 voor 4 komt onze zoon DamiŽn thuis met zijn vriendin Nikky. Zij wilde graag de bevalling mee maken en is niet meer naar bed gegaan. En dat kwam mooi uit, want om 5 over 4 is de eerste pup geboren, een teefje. Happy wist meteen weer wat er moest gebeuren. Nikky keek haar ogen uit.

Rond half 5 werd de 2e pup geboren, ditmaal een reu. Welke 5 minuten later alweer werd gevolgd door een teefje. Daarna volgde nog 2 teefjes. De teller stond inmiddels op 4 teven en 1 reu. Om kwart over 6 is nog een reu geboren, welke weer werd gevolgd door 2 teven. Deze laatste werd om 10 over 7 geboren.  Inmiddels hadden we 6 teven en 2 reuen. En er kwam rust in de kist. Happy bleek klaar te zijn. Er werd door Happy druk gepoetst en gemoederd. Rond 10 uur kwamen er nog 2 nageboorten eruit en kwam Happy ook tot rust. Ondertussen de mensen die interesse hadden in een pup gebeld, helaas wat mensen voor een reu moeten teleurstellen.

Hierna de kist schoongemaakt, en schone kleden erin gelegd. Happy was ondertussen met Gerben alweer naar buiten geweest. Had al weer gedronken en vlees gegeten. Wel wilde ze dit graag in de kist opgediend krijgen. Om half 2 is de dierenarts langs geweest voor de controle, en ook hij was zeer tevreden over Happy en haar pups.  Gerben heeft daarna Happy meegenomen, zodat ik even de pups kon wegen en de bandjes aan doen. De reuen hebben de kleurtjes groen en blauw gekregen en wogen boven de 500 gram. De teefjes hebben de kleurtjes zwart, rood, grijs, geel, roze en paars gekregen en hun gewichten varieerden tussen de 396 en 482 gram. Voor zover we hebben kunnen zien zit er zeer weinig wit op, deze week nog eens goed bekijken.

Vanaf deze week, ga ik elke week 2 tot 3 updates met foto's geven op deze site. Op onze Facebook pagina komen ook foto's en filmpjes van mijn mobiel te staan. Voor de pupkopers met Whatsapp is er een groep gemaakt, zodat ik daar ook wat kan delen.

 
 

Klik hier om door te gaan naar het verslag van week 1 van de pups
Klik hier om terug naar de dracht te gaan


© 2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming