Home  |  Nieuws  |  Over ons  |  Onze honden  |  Nesten  |  Planning  |  Foto's  |  Dek-reuen  |  Vaccineren  |  Links  |    Contact 


Verslag van de dracht :

 

De dekking :
Happy is wat eerder loops geworden als dat we zelf verwacht hadden, en we hebben besloten dat we haar toch maar laten dekken. Dus na het progesteron prikken om het juiste dektijdstip te bepalen, mocht het stel op Zaterdag 27 Okt. hun gang gaan. Ripper had er niet veel tijd voor nodig, aan "voorspel" deed hij niet, en al snel stonden ze gekoppeld. Na een koppeling van 30 minuten was het gedaan. Op Maandag 29 Okt. heeft er een mooie 2e dekking plaats gevonden. Nu is het maar weer afwachten of de natuur het ons gegund heeft en we rond 29 Dec een mooi nestje pups mogen verwachten.

 

De Dracht, 4 weken:
Vandaag, 23 Nov, dag 28 van de dracht, zijn we met Happy naar Dierenkliniek Den Heuvel gereden om een echo te laten maken. En wat wij al vermoedden, heeft deze echo bevestig. Happy is drachtig. Ze hebben minimaal 5 pups geteld. Maar waarschijnlijk zijn het er meer. Nu weer 5 weken geduldig wachten tot de bevalling en we dan het precieze aantal en geslacht weten. Happy woog een mooie 21.5 kilo.


 

Vrijdag 30 Nov, 5 Weken:
Happy is alweer 5 weken drachtig, vanaf de 1e dekking geteld. Alles gaat goed, nog geen zwangerschaps kwaaltjes te zien. Ze eet goed, buikje begint langzaam te groeien, tepels gaan wat opzetten. Verder is ze gewoon zo levenslustig en actief als altijd. Dus ze gaat nog lekker mee op de lange wandelingen.


Zaterdag 8 Dec, 6 weken:
Vandaag is Happy 6 weken drachtig. Haar buik begint nu echt te groeien, lijkt ook wel of ze iets dikker oogt als de vorige keer met 6 weken. Maar ze heeft natuurlijk al een nestje gehad, dus alles gaat wat eerder hangen. Ze eet nu super, ben ze nu ook wat aan het bijvoeren. Vanaf vandaag mag ze ook weer naar binnen, alvast weer wennen voor straks. Ripper gaat tijdelijk in haar kennel, waar hij het in 1e instantie niet mee eens was. Op de wandelingen gaat het er een stukje rustiger aan toe. Ze trekt niet meer van die razendsnelle sprintjes. Ze is wat relaxter. Thuis ligt ze heerlijk op de bank of in Rippers mand. Wil overal bij zijn, zeker als je aan het eten begint. Volgende weekend gaan we de kist zetten.


 

Vrijdag 14 Dec, 7 Weken:
Inmiddels is Happy alweer 7 weken drachtig. En ze blijft groeien, is echt wel dikker als de vorige keer. Eten gaat goed, krijgt nu 3x daags. Bij de wandelingen is het tempo eruit en ze zijn ook ingekort. Ze waggelt gewoon. Verder thuis rustig en veel slapen of mij in de weg lopen. Als ze slaapt doet ze dat graag op de bank in alle mogelijke posities.


 

Donderdag 20 Dec, bijna 8 weken:
Dagje eerder als normaal, maar even weer een update. Happy groeit de pan uit. Het is niet normaal hoeveel dikker zij de afgelopen week is geworden. Echt dikker als vorige keer met 8 weken. Volgens mij is ze er zelf ook klaar mee. Ze slaapt heel veel, op de bank, op het kussen, onder je stoel. Ze wil graag bij je zijn. De melklijsten zijn zich aan het vullen, tepels worden dikker, haartjes verdwijnen van haar buik. Regelmatig kan ik de pups voelen en zien bewegen. Eten gaat wisselend, de ene dag eet ze goed, en zo weer een dagje minder. Vanavond de kist zetten en de komende week zal ik vaker een update plaatsen. Ben benieuwd of ze tot de 28e voldraagt, maar misschien worden het wel kerstpuppies.....


 

Zondag 23 Dec, 8 en halve week:
Even een update op deze rustige Zondag. Donderdag hebben we de kist gezet en Happy ligt er al regelmatig in. Ze slaapt nog steeds veel, eten gaat steeds slechter, er is gewoon geen ruimte meer in haar lijfje. De pups groeien en groeien. Ook ligt ze veel op de bank, waar je dan lekker bij kunt gaan zitten en de buik volop ziet bewegen. Op Instagram en Facebook staat daar een kort filmpje van op. Ook als je je hand op de buik legt, voel je de pups bewegen. Ondertussen wat spullen aan het klaar zetten, de gekleurde bandjes gecontroleerd. Schrift klaar gelegd. Oude doeken en handdoeken al in de kist gelegd. Er is nu ook contunue iemand thuis. Morgen nog even de kerstboodschappen doen, en dan mag het wat ons betreft wel beginnen.....


 

Woensdag 26 Dec, bijna 9 weken:
2e kerstdag en alles is hier nog rustig. Happy slaapt heel veel, eten doet ze erg slecht. Ze eet haar brokken niet, geen vlees. Af en toe een worstenbroodje en boterham met leverpastei. Ze wil ook heel vaak naar buiten om zich te legen, al komt er dus niet veel meer uit. We wandelen elke keer korte stukjes, wat gewoon dus waggelen is. Haar buik is enorm en hangt erg door. Ze wil veel bij je zijn, maar verder zien we nog geen tekenen van een aanstaande bevalling. Misschien morgen dan, dag 62. De vorige keer is ze ook op dag 62 bevallen, dus wie weet. Hopelijk was dit de laatste drachtupdate en kan ik de volgende keer het geboorteverslag plaatsen.


 

De pups zijn geboren, klik hier om naar het geboorteverslag te gaan


  


2019- SV Niets van deze site mag gebruikt, gepubliceerd of gekopieerd worden, zonder mijn schriftelijke toestemming